KARAYOLU UYGUNLUK BELGESİ NEREDEN ALINIR?


KARAYOLU  UYGUNLUK  BELGESİ NEREDEN ALINIR?

AİTM MÜNFERİT ARAÇ UYGUNLUK BELGESİ ; TAM ARAÇ KARAYOLU UYGUNLUĞU İÇİN
KARAYOLU  UYGUNLUK  BELGESİ NEREDEN ALINIR?
TASİŞ veya yurt dışından, gümrükten alınan araçların trafik tescil işlemlerinin tamamlanması için gerekli olan karayolu uygunluk belgesi önceden Araç projelendirme yetki belgesine sahip SMM(Serbest Mühendislik Müşavirlik) belgeli Makine Mühendisleri tarafından düzenlenir ve Makine Mühendisleri odası ve TSE’ye onaylatılarak (fiziki olarak) , araç sahibine teslim edilirdi. 
Şu anki uygulama ise ; Araç sahibinden aşağıdaki bilgileri TSE nin online sistemine yükleyen MARTOY yetki belgeli Makine Mühendisi, sonrasında belgelendirilecek araç incelenmesi için Araç Kontrol Merkezine gider ve TSE yetkililerince kontrolden geçtikten sonra belge onaylanır ve sisteme yüklenir ve Makine Mühendisi tarafından E-İmzalı olarak Sistemden indirilir ve Araç sahibine teslim edilir. Araç sahibi muayene istasyonuna gidecek şekle gelir.
Belge için Yeni Uygulama :
AİTM MÜNFERİT ARAÇ UYGUNLUK BELGESİ ; TAM ARAÇ KARAYOLU UYGUNLUĞU İÇİN
Araç Sahibinden İstenen Evraklar ;
1- Şahadetname
2- Araç Faturası
3- Gümrük Beyannamesi
4- Gümrük Vergi Alıntısı
5- ÖTV Ödentisi
4- Varsa araç Tanıtım etiketi
Bu evraklar; firma yetkilisi Makine Mühendisine ulaştırıldığında Makine Mühendisi evrakları TSE nin sistemine projeyle birlikte yükleyerek ,başvuruyu yapacaktır. Size verilecek olan başvuru numarası ile TSE- Araç Kontrol Merkezine giderek araç incelemenizi yaptırabilirsiniz. Projeyi onaylayan kurum Türk Standardları Enstitüsü’dür. Belge onaylandıktan sonra sisteme yüklenir. Projeyi sisteme online tanımlayan MARTOY belgeli mühendis E İmzalı bu uygunluk belgesini çıktısını sistemden alır ve araç sahibine MARTOY belgesiyle birlikte verir.
Araç sahibi bu belgelerle birlikte Araç muayene istasyonuna (TÜVTÜRK) gider ve aracının muayenesini gerçekleştirir.
BİLGİLENDİRME İÇİN İRTİBAT :212 2859899
Şenol SAKA
Makina Mühendisi
TGS Otogaz Sis. San. ve Tic. Ltd. Şti
Atatürk Oto San. Sitesi 2. Kısım 25.sok. No:925-926 Maslak/İstanbul
212-285 98 99 Tel
212-286 98 77 Faks