ARAÇ MUAYENE  iSTASYONLARINDA OTOGAZLI ARAÇLARA  UYGULANAN KONTROLLER


ARAÇ MUAYENE  iSTASYONLARINDA OTOGAZLI ARAÇLARA  UYGULANAN KONTROLLER

ARAÇ MUAYENE  iSTASYONLARINDA OTOGAZLI ARAÇLARA  UYGULANAN KONTROLLER:

 

Araçtaki  LPG sistemi ruhsata işli değilse  Lpg Dönüşüm projesi kontrol edilir.

LPG Dönüşüm Kiti ekipmanları tek tek kontrol edilir.

Lpg Sızdırmazlık kontrolü yapılır.

Lpg Tank multivalfinin, selonoid valfinin  çalışması kontrol edilir.

Tüm bağlantı ve üniteler egzoz ve ısı kaynaklarından en az 10 cm uzakta olması kontrol edilir.

TÜVTÜRK Muayene  İstasyonlarında muayenesi gerçekleştirilen LPG li araçlarda kullanım ömrü dolmuş LPG tankları, ağır kusurlu sayılır ve LPG tankı yetkili Otogaz Dönüşüm Firmalarınca yenilenmeden muayeneden geçemez.

 

ARACINIZDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

LPG yakıt sisteminin çalışmasını olumsuz yönde etkileyecek hiç bir donanım bulunmamalıdır. Tüm bağlantı ve üniteler egzoz ve ısı kaynaklarından en az 10 cm uzakta olmalıdır. Isı izolasyonu yapılması halinde mesafe daha az olabilir.

LPG'li araçların periyodik bakımları, araçtaki lpg dönüşüm kitine göre  her 10-20  bin kilometrede bir yapılması gerekmektedir. Bu bakımlarda elektrik tesisatı, bağlantılarda oksitlenme olup olmadığının, ana hortum ve bağlantı bileşenlerinin durumu ile regülatör ve valfların kontrol edilmesi gereklidir.

LPG dönüşüm sistemleri doğru malzeme ve doğru montaj ile kullanıldığında güvenli bir yakıt sistemidir. ''LPG tankı üzerinde bulunan multivalf, tankın yüzde 80 doldurmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. Daha fazla yakıt almak için LPG tankının ileri geri sallanması son derece tehlikelidir.

NOT: Sizlere tavsiyemiz aracı muayeneye götürmeden önce müşterisi olduğunuz LPG servisine giderek aracın LPG sisteminde kaçak olup olmadığını, araçta muayeneye engel olacak LPG sorunu olup olmadığını kontrol ettirmenizdir.